/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ucraina exclude orice ofensivă militară împotriva separatiştilor pro-ruşi din estul țării

10 aprilie 2021, ora 16:15

Ucraina a exclus vineri orice posibilitate de a lansa o ofensivă militară împotriva separatiştilor pro-ruşi în estul ţării, unde violenţele au crescut în ultimele săptămâni, pe fondul tensiunilor cu Rusia, relatează AFP, scrie agerpres.ro.

”Eliberarea unor teritorii ocupate prin forţă va duce inevitabil la moartea unui număr mare de civili şi pierderi militare, ceea ce este inacceptabil pentru Ucraina”, a declarat comandantul forţelor armate ucrainene, generalul Rouslan Khomtchak.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Kievul de ”acţiuni provocatoare periculoase” în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Kremlinul, potrivit Reuters.

Washingtonul a afirmat că Moscova a comasat recent cele mai multe trupe la frontiera estică a Ucrainei de după 2014, an în care Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a început să-i susţină pe separatiştii din regiunea Donbas.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram