/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Votat! Leafa lunară a bugetarilor nu va putea depăși trei salarii medii pe economie

10 aprilie 2021, ora 11:50

Salariul lunar al bugetarilor nu va putea depăși trei salarii medii lunare pe economie. Un proiect de modificare a legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și legii salarizării a fost votat în ședința de vineri a Parlamentului. 

Inițiativa legislativă urmărește plafonarea salariilor în sectorul bugetar și aparține deputaților din Platforma DA. Potrivit deputatului Vasile-Andrei Năstase, proiectul are drept scop eliminarea fenomenului „salariilor nesimțite”.

Totodată, este stipulat că personalul din unitățile bugetare care reprezintă statul în societățile comerciale în care acesta deține cote de participație, inclusiv cei desemnați în cadrul consiliilor de conducere a acestor întreprinderi, nu pot beneficia de anumite plăti suplimentare pentru activitate desfășurată.

De asemenea, proiectul prevede că retribuirea muncii salariaților din unitățile cu autonomie financiară care beneficiază de dotații bugetare nu poate depăși trei salarii medii pe economie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram