/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Peste 100 de persoane au fost amendate după ce au luat parte la o cină într-un restaurant din Paris

missing
11 aprilie 2021, ora 10:09

Incidentul a avut loc la câteva zile după ce guvernul a negat acuzaţiile conform cărora anumiţi miniştri ar fi participat la serate similare. Tot vineri, zeci de oameni au fost sancţionaţi pentru că au luat masa la un restaurant din suburbia din Saint-Ouen a Parisului.

Peste 110 persoane care au participat la o cină într-un restaurant au fost amendate vineri seară pentru încălcarea restricţiilor impuse de COVID-19, a spus poliţia din Paris, la câteva zile după ce guvernul a negat acuzaţiile conform cărora anumiţi miniştri ar fi participat la serate similare, informează Reuters.

Cea mai recentă acţiune a poliţiei a fost împotriva restaurantelor din cartierul 19 al Parisului care funcţionau clandestin în ciuda restricţiilor impuse de pandemia Covid-19. De luni de zile, restaurantelor, barurilor şi cafenelelor li s-au impus să funcţioneze doar pe baza serviciilor de livrări, iar frustrarea publicului creşte pe fondul celei de-a treia carantine la nivel naţional şi al unui alt val de infectări cu coronavirus.

„Oaspeţii au fost amendaţi pentru că nu au respectat măsurile sanitare. Organizatorul şi managerul au fost arestaţi ”, a declarat forţa de poliţie a oraşului pe Twitter.

Într-un incident separat, zeci de oameni au fost sancţionaţi pentru că au luat masa la un restaurant din suburbia din Saint-Ouen a Parisului, vineri la prânz. Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a respins acuzaţiile postului de televiziune privat M6 conform cărora un om de afaceri extravagant ar fi mărturisit că a găzduit mai multe petreceri ilegale la care au participat mai mulţi miniştri.

Omul de afaceri, Pierre-Jean Chalencon, şi-a retras mai târziu declaraţia cu privire la prezenţa miniştrilor, dar problema a continuat să-i urmărească pe cei de la guvern. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat joi într-o conferinţă de presă că guvernul nu are motive să creadă că vreun ministru a participat la o cină ilegală.

Chalencon a fost reţinut vineri pentru scurt timp de poliţie pentru interogări, însă afaceristul nu a părut afectat de acest lucru. „Poliţiştii sunt nişte persoane minunate”, a spus el reporterilor. „Nu a fost altceva decât o simplă interogare”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram