Incidentul a avut loc la câteva zile după ce guvernul a negat acuzaţiile conform cărora anumiţi miniştri ar fi participat la serate similare. Tot vineri, zeci de oameni au fost sancţionaţi pentru că au luat masa la un restaurant din suburbia din Saint-Ouen a Parisului.

Peste 110 persoane care au participat la o cină într-un restaurant au fost amendate vineri seară pentru încălcarea restricţiilor impuse de COVID-19, a spus poliţia din Paris, la câteva zile după ce guvernul a negat acuzaţiile conform cărora anumiţi miniştri ar fi participat la serate similare, informează Reuters.

Cea mai recentă acţiune a poliţiei a fost împotriva restaurantelor din cartierul 19 al Parisului care funcţionau clandestin în ciuda restricţiilor impuse de pandemia Covid-19. De luni de zile, restaurantelor, barurilor şi cafenelelor li s-au impus să funcţioneze doar pe baza serviciilor de livrări, iar frustrarea publicului creşte pe fondul celei de-a treia carantine la nivel naţional şi al unui alt val de infectări cu coronavirus.

„Oaspeţii au fost amendaţi pentru că nu au respectat măsurile sanitare. Organizatorul şi managerul au fost arestaţi ”, a declarat forţa de poliţie a oraşului pe Twitter.

Într-un incident separat, zeci de oameni au fost sancţionaţi pentru că au luat masa la un restaurant din suburbia din Saint-Ouen a Parisului, vineri la prânz. Guvernul preşedintelui Emmanuel Macron a respins acuzaţiile postului de televiziune privat M6 conform cărora un om de afaceri extravagant ar fi mărturisit că a găzduit mai multe petreceri ilegale la care au participat mai mulţi miniştri.

Omul de afaceri, Pierre-Jean Chalencon, şi-a retras mai târziu declaraţia cu privire la prezenţa miniştrilor, dar problema a continuat să-i urmărească pe cei de la guvern. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat joi într-o conferinţă de presă că guvernul nu are motive să creadă că vreun ministru a participat la o cină ilegală.

Chalencon a fost reţinut vineri pentru scurt timp de poliţie pentru interogări, însă afaceristul nu a părut afectat de acest lucru. „Poliţiştii sunt nişte persoane minunate”, a spus el reporterilor. „Nu a fost altceva decât o simplă interogare”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!