/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Bancnotele uzate și deteriorate pot fi schimbate! Detaliile oferite de BNM

missing
12 aprilie 2021, ora 14:20

Persoanele fizice şi juridice care dețin bancnote sau monede necorespunzătoare circulației, fiind uzate sau deteriorate, dar care sunt autentice, le pot schimba, informează Banca Națională a Moldovei.

Potrivit informațiilor, bancnotele sau monedele metalice uzate pot fi schimbate cu alte bancnote sau monede cu aceeași sumă reprezentativă. În acest sens, BNM a plasat pe pagina sa oficială un tabel în care sunt expuse care defecte se consideră acceptabile pentru a fi schimbate.

Astfel, vor putea fi schimbate bancnotele care sunt murdare, cu inscripții sau desene, rupte, fără colțuri.

„Bancnotele sau monedele metalice depuse la bănci de către persoane fizice şi juridice şi care nu sunt clar recunoscute ca fiind autentice se retrag din circulație şi sunt predate subdiviziunii specializate a Ministerului Afacerilor Interne, pentru stabilirea autenticității acestora. În cazul schimbului monedei naționale necorespunzătoare circulației la ghișeul BNM în sumă mai mare de 500 de lei, persoana fizică prezintă buletinul de identitate și completează Cererea privind schimbul monedei naționale”, menționează angajații BNM.

BNM precizează că dacă lipsește mai mult de 45% din suprafața bancnotei sau bancnota a fost deteriorată în mod intenționat, atunci ele nu se vor supune schimbului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram