/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ „Petru Burduja și-a depășit grav atribuțiile”. Dumitru Alaiba s-a adresat la Procuratura Generală în legătură cu acțiunile deputatul socialist

missing
12 aprilie 2021, ora 18:06

„Consider că deputatul Petru Burduja și-a depășit grav atribuțiile și mi-a îngrădit libertatea mea de a-mi exercita mandatul de ales al poporului”. Declarația aparține deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba și vine după ce Petru Burduja, președintele delegației R. Moldova la Adunarea Parlamentară EURONEST, ar fi decis în numele întregii delegații a țării noastre că R. Moldova nu va vota această rezoluție. 

Rezoluția se referă la crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19. Doi deputați de la PAS l-au criticat dur pe Petru Burduja. Dumitru Alaiba, care a venit cu mai multe amendamente pe acest document, spune că va vota rezoluția.

„Această tentativă nu trebuie să treacă neobservată de către Procuratura Generală. Este grav faptul că la indicația lui Burduja amendamentele remise de mine încă patru zile în urmă, nu au fost remise secretariatului EURONEST, conform procedurii. Delegația EURONEST nu este moșia privată a lui Burduja. El nu are nici un drept să îmi limiteze atribuțiile mele de deputat, lucru pe care l-a făcut. Teoretic, termenul de prescripție pentru asemenea fapte este cam de vreo cinci ani. Cinci ani de aici încolo el poate fi deranjat pentru o ilegalitate pe care nu era neapărat să o facă. Chiar dacă procuratura nu se va mișca azi, ea se va mișca ceva mai târziu”, a scris deputatul Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Deputatul s-a adresat Procuraturii Generale cu o solicitare în care solicită să fie dată o apreciere juridică a acțiunilor lui Petru Burduja „încadrând prevederile acestuia prin prisma Codului Penal”.

Sursa: Facebook/Dumitru Alaiba

L-am contactat pe deputatul PSRM, Petru Burduja pentru o reacție, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. Ulterior, deputatul a cerut să îi scriem un mesaj, iar până în momentul publicării acestei știri, acesta nu ne-a răspuns.

Precizăm că, deputați PAS l-au criticat dur pe Petru Burduja, după ce deputatul socialist ar fi decis în numele întregii delegații a țării noastre că R. Moldova nu va vota o rezoluție referitoare la crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19.

Deputatul Mihai Popșoi susține că Petru Burduja ar fi luat singur decizia de a nu participa la vot, fără ca membrii delegației să se întrunească și să discute acest aspect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram