/DOC/ Stabilirea procedurii și criteriilor de selectare a candidaților la funcția de judecător la CC, pe agenda de mâine a CSM-ului 

12 aprilie 2021, ora 13:59

Consiliul Superior al Magistraturii se întrunește mâine în ședință, începând cu ora 09:00. Pe agenda de mâine sunt incluse 19 subiecte. 

Printre subiectele care vor fi examinate de membrii CSM se regăsește și cel cu privire la stabilirea procedurii și criteriilor de selectare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcției de judecător la CC s-au înscris 16 candidați, printre care deputatul socialist Vasile Bolea, conferențiarul universitar Alexandru Arseni, câțiva avocați avocați, dar și președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu.

Săptămâna trecută, ministrul în exercițiu al Justiției, Fadeo Nagacevschi, anunță un demers adresat Consiliului Superior al Magistraturii privind urgentarea procedurii de numire a judecătorului Curții Constituționale. Solicitarea a fost adresată președintei interimară a CSM, Luiza Gafton.

Vedeți mai jos agenda CSM: 

Amintim că pe 1 februarie curent, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii privind desemnarea unui nou judecător, după ce funcția a rămas vacantă în urma decesului unui magistrat.

Postul vacant de la Curtea Constituțională a rămas vacant după ce magistratul CC Eduard Ababei a murit la vârsta de 52 de ani. Eduard Ababei a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 30 iunie 2019.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram