Proiectul „Champions of Change”, destinat celor care își doresc să promoveze poveștile lor de succes și să stimuleze mai multe inițiative publice: de la tineri antreprenori, la organizații ale societății civile, toți sunt încurajați să participe. Începând cu data de 15 martie 2021 Laboratorul de Inițiative pentru Dezvoltare (LID Moldova) a dat start campaniei de înregistrare pentru ediția a III-a.

În prima etapă de jurizare se vor desemna 15 câștigători dintre toți cei înscriși în concurs conform următoarelor criterii:

  • Inițiativele sau proiectele candidatului au impact și continuitate în societate;
  • Creează, promovează standarde și așteptări ridicate în domeniul lor de activitate;
  • Integritatea și reputația personală și profesională este ireproșabilă;
  • Este deschis să coopereze și să susțină inițiativele similare sau conexe, inclusiv prin schimb de experiență și mentorat;
  • Persoana este dedicată apărării și promovării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, precum și valorilor democratice.

Printre cei 15 laureați nominalizați în acest an se numără lideri de opinie, activiști civici, autori ai unor proiecte remarcabile, tineri și lucrători de tineret, care, prin intermediul activităților și inițiativelor lor, continuă să aducă schimbări în comunitățile lor și sunt un exemplu demn de urmat pentru semenii lor. Câțiva dintre finaliști au fost Anatol UnturăStela MoldovanuTatiana Țîbuleac.

Toți campionii desemnați de juriu vor primi statueta din bronz „Champion of Change” cu numele său inscripționat pe ea, iar cele mai bune inițiative vor fi premiate, sub formă de grant sau cofinanțare în valoare de 1000 de euro, din partea partenerului Friedrich Naumann Foundation for Freedom pentru o inițiativă sau un proiect nou.

Perioada de selecție este între 15 martie și 30 aprilie, 2021. Doritorii se pot înregistra, completând formularul de participare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!