Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că 494, adică 39,84 %, instituții de învățământ general din Republica Moldova activează exclusiv online. Alte 327 instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare.

Conform ultimelor date, 148 de școli desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente, iar 271 activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Totodată, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță alte nouă instituții din țară și 72 de clase.

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 189, iar 248 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus.

În perioada 05-09 aprilie, în instituţiile de învăţământ superior au fost confirmați pozitiv trei studenți, două cadre didactice și opt cadre auxiliare, iar în autoizolare au fost plasați doi studenți, 0 cadre didactice și 0 cadre auxiliare.

În învățământul profesional tehnic, au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19, 16 de elevi, 6 cadre didactice și 15 de persoane alte categorii de personal.

În învățământul de educație timpurie, 27 de grădinițe și 77 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 26, iar alți 2500 de copii se află în autoizolare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!