Pentru prima oară în istoria Emiratelor Arabe Unite, o femeie va zbura în spațiu fiind aleasă dintre arpoximativ 4000 de candidați, relatează BBC.

Noura Al-Matrooshi este femeia care va fi trimisă în spațiul cosmic, împreună cu un alt cosmonaut Mohammed Al-Mulla, a anunțat premier ministrul Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum pe profilul său de Twitter.

Cei doi astronauți vor face parte din programul spațial UAE și vor fi antrenați împreună cu astronauți ai NASA pentru viitoare proiecte de explorare spațială, a mai anunțat șeicul.

Țara mi-a oferit momente de neuitat astăzi. Am de gând să muncesc cu silință pentru a obține realizări istorice care să fie imprimate pentru totdeauna în memoria poporului nostru. Mulțumesc conducerii noastre înțelepte și echipei programului spațial al UAE”, a scris Noura Al-Matrooshi pe Twitter.

Femeia astronaut are 27 de ani și licențiată în inginerie mecanică la Universitatea din Emiratele Arabe Unite. Anterior, Noura Al-Matrooshi a activat în calitate de inginer în cadrul companiei National Petroleum Construction.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!