/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Pentru prima oară în istoria Emiratelor Arabe Unite, o femeie va zbura în spațiu

missing
12 aprilie 2021, ora 10:28

Pentru prima oară în istoria Emiratelor Arabe Unite, o femeie va zbura în spațiu fiind aleasă dintre arpoximativ 4000 de candidați, relatează BBC.

Noura Al-Matrooshi este femeia care va fi trimisă în spațiul cosmic, împreună cu un alt cosmonaut Mohammed Al-Mulla, a anunțat premier ministrul Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum pe profilul său de Twitter.

Cei doi astronauți vor face parte din programul spațial UAE și vor fi antrenați împreună cu astronauți ai NASA pentru viitoare proiecte de explorare spațială, a mai anunțat șeicul.

Țara mi-a oferit momente de neuitat astăzi. Am de gând să muncesc cu silință pentru a obține realizări istorice care să fie imprimate pentru totdeauna în memoria poporului nostru. Mulțumesc conducerii noastre înțelepte și echipei programului spațial al UAE”, a scris Noura Al-Matrooshi pe Twitter.

Femeia astronaut are 27 de ani și licențiată în inginerie mecanică la Universitatea din Emiratele Arabe Unite. Anterior, Noura Al-Matrooshi a activat în calitate de inginer în cadrul companiei National Petroleum Construction.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram