/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Probleme la companiile de asfalt. Străzile pline de gropi ale Capitalei vor mai rămâne o vreme neplombate

12 aprilie 2021, ora 14:21

Mai multe străzi din Capitală, care au nevoie urgentă de reparație vor mai rămâne o vreme neplombate. Asta deoarece companiile producătoare de asfalt nu pot livra materiale corespunzătoare standardelor actuale. Se întâmplă în condițiile în care în țara noastră nu există laboratoare care le-ar putea certifica. 

Anunțul a fost făcut la ședința operativă de astăzi a Primăriei de către primarul Capitalei, Ion Ceban.

„Toate uzinile de producere a asfaltului sunt oprite. Pentru a fi pornite trebuie câteva săptămâni. Practic nimeni dintre producători, conform standardelor noi, nu au asfalt de vânzare”, susține edilul.

Despre existența acestei probleme a vorbit și șeful interimar al Direcției transport, Vitalie Mihalache.

„Agenții economici nu au o claritate ce ține de testarea la caracteristicile esențiale la mixurile asfaltice și anume unele testări dinamice care acum nu pot fi făcute pe teritoriul Republicii Moldova. Au fost recomandări de a fi efectuate în țările UE”, a spus Mihalache.

Primarul Ion Ceban a dat însă asigurări că municipalitatea are suficienți bani la buget pentru lucrările de reparație străzilor, iar singura problemă se rezumă la cea a uzinelor de asfalt. Ceban a menționat că problema ar putea fi soluționată cam într-o lună. Potrivit edilului, lista drumurilor care urmează a fi reparete este gata.

„Cum avem asfalt vreau să se lucreze non-stop. Unde cu injectare, unde cu plombare, unde cu frezare și intervenție. Toate licitațiile să fie în desfășurare și să intervenim în perioada mai -septembrie”, a mai spus Ion Ceban.
Lucrările de reparație de pe strada „Ion Creangă” vor continua, dau asigurări autoritățile. Iar asta deoarece în acest caz contractele au fost semnate în perioda în care erau în vigoare standardele vechi de reparație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram