Și în această seară de luni speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a convocat în Legislativ o ședință cu membrii Guvernului în exercițiu condus de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, privind gestionarea situației pandemice.

Reprezentanții Guvernului au oferit informații despre evoluția pandemică în contextul măsurilor instituite prin declararea stării de urgență.

A fost remarcată diminuarea cazurilor de infectare cu COVID-19 și importanța menținerii măsurilor de restricționare în vederea asigurării în continuare a controlului asupra situației în sănătatea publică.

De asemenea, s-a discutat subiectul aprovizionării sistemului medical cu vaccinuri.

În mod aparte a fost subliniată necesitatea vaccinării de urgență a cadrelor didactice, care încă nu au fost imunizate, pentru ca elevii claselor primare să poată reveni la studii cu prezența fizică în clase, în cel mai scurt timp.

Totodată, au fost examinate acțiunile pentru susținerea sferei social-economice, inclusiv prin promovarea de către deputați din diferite fracțiuni a mai multor proiecte de lege menite să atenueze impactul crizei și care necesită suportul Guvernului în exercițiu pentru implementare.

Amintim că înainte de instituirea stării de urgență pentru 60 de zile prim-ministrul în exercițiu de asemenea a avut o întrevedere cu președinta Parlamentului în cadrul căreia s-a consultat la acest subiect. Aureliu Ciocoi a spus că la acea ședință nu a participat liderul socialiștilor Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!