Război în Ucraina, ziua 220: Leand-lease și avertizarea SUA, iar Kadîrov cere bombă atomică. GUR: Vom reveni la frontiera din 1991

social

/VIDEO/ Ministerul Apărării din Ucraina susține că nu are nicio legătură cu răpirea lui Ceaus și că operațiunea ar fi fost coordonată de serviciile speciale rusești

12 aprilie 2021, ora 17:17
Distribuie:

Ministerul Apărării din Ucraina susține că nu are nicio legătură cu răpirea magistratului ucrainean Nicolae Ceaus, la Chișinău. Declarația vine la mai bine de o săptămână de când judecătorul a fost luat de persoane mascate din centrul Capitalei și dus într-o direcție necunoscută. 

Serviciile ucrainene susțin că răpirea lui Nicolae Ceaus ar fi, de fapt, o provocare pusă la cale de serviciile speciale ale Federației Ruse.

„Negăm informațiile potrivit cărora serviciile de informații ar fi implicate în răpirea lui Ceaus. Credem că este o provocare din parrea serviciilor rusești, pentru a discredita serviciile militare ale Ucrainei și pentru a provoca ceartă între cele doup popoare înfrățite”, a declarat pentru presa ucraineană Andrei Cerniak șef de direcție în cadrul Misterului Apărăii de la Kiev.

Anterior, presa a scris că în răpirea judecătorului Nicolae Ceaus ar fi implicați mai mulți cetățeni ucraineni.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz și a reținut un suspect, despre care nu a dezvăluit însă niciun detaliu. Anterior, președintele Maia Sandu a cerut MAI și SIS „acțiuni imediate” în acest caz, însă deocamdată, cazul rămâne un mister. Oamenii legii au depistat la câteva zile după răpire mașina în care a fost băgat Ceaus. Automobilul, un Mercedes negru a fost depistat într-o curte din cartierul Poșta Veche.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram