/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Ministerul Apărării din Ucraina susține că nu are nicio legătură cu răpirea lui Ceaus și că operațiunea ar fi fost coordonată de serviciile speciale rusești

missing
12 aprilie 2021, ora 17:17

Ministerul Apărării din Ucraina susține că nu are nicio legătură cu răpirea magistratului ucrainean Nicolae Ceaus, la Chișinău. Declarația vine la mai bine de o săptămână de când judecătorul a fost luat de persoane mascate din centrul Capitalei și dus într-o direcție necunoscută. 

Serviciile ucrainene susțin că răpirea lui Nicolae Ceaus ar fi, de fapt, o provocare pusă la cale de serviciile speciale ale Federației Ruse.

„Negăm informațiile potrivit cărora serviciile de informații ar fi implicate în răpirea lui Ceaus. Credem că este o provocare din parrea serviciilor rusești, pentru a discredita serviciile militare ale Ucrainei și pentru a provoca ceartă între cele doup popoare înfrățite”, a declarat pentru presa ucraineană Andrei Cerniak șef de direcție în cadrul Misterului Apărăii de la Kiev.

Anterior, presa a scris că în răpirea judecătorului Nicolae Ceaus ar fi implicați mai mulți cetățeni ucraineni.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz și a reținut un suspect, despre care nu a dezvăluit însă niciun detaliu. Anterior, președintele Maia Sandu a cerut MAI și SIS „acțiuni imediate” în acest caz, însă deocamdată, cazul rămâne un mister. Oamenii legii au depistat la câteva zile după răpire mașina în care a fost băgat Ceaus. Automobilul, un Mercedes negru a fost depistat într-o curte din cartierul Poșta Veche.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram