Ministerul Apărării din Ucraina susține că nu are nicio legătură cu răpirea magistratului ucrainean Nicolae Ceaus, la Chișinău. Declarația vine la mai bine de o săptămână de când judecătorul a fost luat de persoane mascate din centrul Capitalei și dus într-o direcție necunoscută. 

Serviciile ucrainene susțin că răpirea lui Nicolae Ceaus ar fi, de fapt, o provocare pusă la cale de serviciile speciale ale Federației Ruse.

„Negăm informațiile potrivit cărora serviciile de informații ar fi implicate în răpirea lui Ceaus. Credem că este o provocare din parrea serviciilor rusești, pentru a discredita serviciile militare ale Ucrainei și pentru a provoca ceartă între cele doup popoare înfrățite”, a declarat pentru presa ucraineană Andrei Cerniak șef de direcție în cadrul Misterului Apărăii de la Kiev.

Anterior, presa a scris că în răpirea judecătorului Nicolae Ceaus ar fi implicați mai mulți cetățeni ucraineni.

Amintim că magistratul din Ucraina, Nicolae Ceaus, cel care în anul 2016 a fugit de justiția de la Kiev după ce a fost prins cu mită de 150 de mii de dolari în borcane și s-a ascuns în Republica Moldova, ar fi fost răpit la Chișinău. Poliția a pornit un proces penal pe acest caz și a reținut un suspect, despre care nu a dezvăluit însă niciun detaliu. Anterior, președintele Maia Sandu a cerut MAI și SIS „acțiuni imediate” în acest caz, însă deocamdată, cazul rămâne un mister. Oamenii legii au depistat la câteva zile după răpire mașina în care a fost băgat Ceaus. Automobilul, un Mercedes negru a fost depistat într-o curte din cartierul Poșta Veche.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!