/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Nesemnalizarea direcţiei și folosirea incorectă a drumului. Problemele candidaților la obținerea permiselor de conducere

missing
12 aprilie 2021, ora 18:49

Nesemnalizarea direcţiei de deplasare, folosirea incorectă a drumului, executarea neregulamentară a virajelor, neacordarea priorității pietonilor. Sunt problemele de bază ale candidaților la obținerea permiselor de conducere. La această concluzie a ajuns Agenția Servicii Publice, care a publicat un raport cu cele mai frecvente greșeli comise de studenți în timpul examenelor auto. De partea cealaltă, candidații dau vina pe drumurile proaste și lipsa marcajului rutier.

Zeci de tineri se adună zilnic în curtea Agenției Servicii Publice, pentru a obține permisele de conducere. Unii vin pentru prima data, iar alții deja cunosc procedura la perfecție.

Agenția Servicii Publice a prezentat un raport cu greșelele comise la examenele auto. Astfel, în cazul candidaților la obținerea permisului de conducere, categoria B, cele mai frecvente greșeli comise în trafic sunt:

– Nesemnalizarea direcţiei de mers sau semnalizarea incorectă;
– Folosirea incorectă a drumului cu sau fără marcaje;
– Neacordarea priorității vehiculelor şi pietonilor, care au acest drept;
– Executarea neregulamentară a virajelor.

Cei care au venit, astăzi, să-și încerce norocul susțin că nu este deloc ușor să devii șofer cu acte în regulă. Pe lângă teorie și practică, pe drumurile noastre mai trebuie să ai și o bună îndemnare.

Nu mai puține greșeli se comit și la proba practică poligon. În top 3 greșeli se numără:

– Depășirea limitelor de încadrare;
– Oprirea motorului în timpul executării manevrelor;
– Folosirea incorectă a treptelor de viteză, a ambreiajului, acceleratorului, volanului, ect.

Examinatorii auto susțin că un rol important au și emoțiile candidaților mai ales în cazul greșelilor la poligon.

Totuși, potrivit instructorilor auto, mulți nu vor să recunoască faptul că cel mai mult contează pregătirea și cât de bine a fost instruit elevul, la școală.

Potrivit statisticilor, zilnic, Agenția Servicii Publice eliberează în jur de 100 de permise de conducere pentru categoria B.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram