Un permis de conducere și alte 49 de teste COVID-19 false au fost depistate la punctele de trecere a frontierei. Printre persoanele care au încălcat legea se numără 49 de moldoveni și un cetățean al Federației Ruse. Încălcările au fost depistate atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară.

Polițiștii de frontieră spun că, în baza unei informații operative, a fost oprit un mijloc de transport de model Chrysler Voyager cu plăcuțele de înmatriculare bulgare, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 31 ani, originar din raionul Ocnița. În timpul verificărilor s-a stabilit că permisul de conducere era fals. Șoferul a refuzat să facă declarații în acest caz. „Acesta și-a continuat călătoria după ce la volanul mașinii s-a urcat soția acestuia”, au precizat polițiștii de frontieră.

Totodată, în zilele de weekend, au fost depistate 49 de teste COVID-19 false. Dintre persoanele documentate 48 sunt moldoveni, iar unul este cetățean al Federației Ruse. Cei mai mulți din ei au obținut actele prin intermediul persoanelor terțe. 20 de teste cu rezultatul negativ la Covid-19 au fost identificate în Aeroportul Internațional Chișinău, alt 16 în PTF Criva, celelalte în PTF Sculeni, Tudora, Giurgiulești-Galați.

Ca urmare a celor depistate polițiștii de frontieră continuă cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă se vor găsi vinovate, persoanele vizate, riscă amenzi.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!