/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ministerul Finanțelor ar putea lansa obligațiuni de stat pe șapte ani

missing
13 aprilie 2021, ora 14:59

Ministerul Finanțelor intenționează să lanseze obligațiuni de stat pentru șapte ani. Prima licitație de obligațiuni de stat este planificată pentru data de 21 aprilie curent.

Reprezentanții instituției anunță că elementele emisiunii obligațiunilor de stat respective, precum: volumul indicativ al emisiunii, rata anuală a dobânzii, termenele de achitare a dobânzii (cupoanelor), data scadenței etc. vor fi plasate, cu 5 zile până la data desfășurării licitației, pe pagina web a Ministerului Finanțelor, compartimentul Comunicate oficiale de plasare a VMS.

„Dezvoltarea pieței interne a valorilor mobiliare de stat (VMS) este un obiectiv strategic pe termen lung al Ministerului Finanțelor, prevăzut anual în Programul de management al datoriei de stat pe termen mediu. Iar una din acțiunile Ministerului Finanțelor, pe termen mediu, în scopul realizării acestui obiectiv este extinderea maturității portofoliului de valori mobiliare de stat emise pe piața internă”, au adăugat angajații Ministerului Finanțelor.

În context, ministerul explică că „emisiunea obligațiunilor de stat pe 7 ani va reprezenta un pas major spre completarea curbei randamentelor, alături de obligațiunile de stat pe termen de 2, 3 și 5 ani emise în prezent. Acestea vor mai constitui un punct de referință pentru stabilirea prețului la instrumentele pe termen lung (împrumuturi, obligațiuni municipale, etc.) și pentru dezvoltarea altora noi”.

Persoanele fizice și persoanele juridice, rezidente sau nerezidente, pot să participe la licitațiile de plasare a valorilor mobiliare de stat numai prin intermediul băncilor-dealeri primari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram