/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Procurorii ruși au trimis în instanță dosarul privind retragerea din Rusia în Moldova a peste 126 de miliarde de ruble

missing
13 aprilie 2021, ora 10:12

Procuratura Generală din Federația Rusă a trimis în judecată dosarul privind retragerea din Rusia către Moldindconbak a sumei de peste 126 de miliarde de ruble. Anunțul a fost făcut de procurorii ruși, scrie TASS.

„Procuratura Generală a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Alexander Korkin Alexei Sobolev, Lev Pahomov, Rinat Yusupov și Vinera Sharipova. Aceștia sunt acuzați că au efectuat tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină pe conturile nerezidenților, utilizând documente falsificate. Cauza penală  fost trimisă Curții Tverskaya din Moscova”, se menționează în anunțul Procuraturii Generale de la Moscova.

Potrivit anchetei, în iunie 2013, proprietarul de atunci al Moldindconbak, Veaceslav Platon, împreună cu Vladimir Plahotniuc și Alexandr Korkin, au creat la Moscova și Chișinău o comunitate criminală pentru a retrage banii în valută din Rusia. Membru al așa – zisei comunități criminale era și Oleg Kuzmin, directorul Trezoreriei Moldindkonbank, proprietarul Evropeisky Express Bank, coproprietari ai OJSC AKB Russian Land Bank, OJSC Bank Zapadny, o sucursală a OJSC KKB Kreditbank – Creditinvest, Alexander Grigoriev și Beslan Bulguchev, șefii acestei bănci Rinat Yusupov și Vinera Sharipov, precum și Alexei Sobolev și Lev Pakhomov.

 Conform informațiilor din anchetă, din iunie 2013 până în mai 2014, din instituțiile de creditare rusești au fost retrase și transferate pe conturile unui nerezident SA CB „Moldindkonbank” o sumă ce depășește 126 de miliarde de ruble rusești.

Anterior, Elena Platon, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin au fost condamnați să execute diferite tipuri de pedeapsă. Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon și omul de afaceri Renato Usatii au fost anunțați în căutare internațională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram