Procuratura Generală din Federația Rusă a trimis în judecată dosarul privind retragerea din Rusia către Moldindconbak a sumei de peste 126 de miliarde de ruble. Anunțul a fost făcut de procurorii ruși, scrie TASS.

„Procuratura Generală a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Alexander Korkin Alexei Sobolev, Lev Pahomov, Rinat Yusupov și Vinera Sharipova. Aceștia sunt acuzați că au efectuat tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină pe conturile nerezidenților, utilizând documente falsificate. Cauza penală  fost trimisă Curții Tverskaya din Moscova”, se menționează în anunțul Procuraturii Generale de la Moscova.

Potrivit anchetei, în iunie 2013, proprietarul de atunci al Moldindconbak, Veaceslav Platon, împreună cu Vladimir Plahotniuc și Alexandr Korkin, au creat la Moscova și Chișinău o comunitate criminală pentru a retrage banii în valută din Rusia. Membru al așa – zisei comunități criminale era și Oleg Kuzmin, directorul Trezoreriei Moldindkonbank, proprietarul Evropeisky Express Bank, coproprietari ai OJSC AKB Russian Land Bank, OJSC Bank Zapadny, o sucursală a OJSC KKB Kreditbank – Creditinvest, Alexander Grigoriev și Beslan Bulguchev, șefii acestei bănci Rinat Yusupov și Vinera Sharipov, precum și Alexei Sobolev și Lev Pakhomov.

 Conform informațiilor din anchetă, din iunie 2013 până în mai 2014, din instituțiile de creditare rusești au fost retrase și transferate pe conturile unui nerezident SA CB „Moldindkonbank” o sumă ce depășește 126 de miliarde de ruble rusești.

Anterior, Elena Platon, Alexander Grigoriev și Oleg Kuzmin au fost condamnați să execute diferite tipuri de pedeapsă. Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon și omul de afaceri Renato Usatii au fost anunțați în căutare internațională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!