/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Declarațiile de avere și interese pentru 2020 vor fi verificate din oficiu. Când vor începe controalele ANI

missing
14 aprilie 2021, ora 13:01

Președintele Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, a semnat un ordin cu privire la controlul obligatoriu, din oficiu, al declarațiilor anuale de avere și interese personale depuse pentru anul 2020 de către subiecții de interes public.

Conform informațiilor, aria de control a fost extinsă, fiind identificate spre control declarațiile depuse de mai mulți demnitari și funcționari de rang înalt, din circa 40 de categorii de subiecți ai declarării.

Suplimentar, în același ordin, s-au regăsit și declarațiile de avere și interese personale depuse de către funcționarii publicii de conducere ai Autorității Naționale de Integritate.

În ordinul semnat se menționează că verificarea declarațiilor de avere și interese personale va demara la data de 4 mai 2021, adică la finele perioadei în care este posibilă rectificarea declarațiilor.

Astfel, vor fi vizați pentru control obligatoriu: președintele, vicepreședintele, judecătorii Curții de Apel și Curții Supreme de Justiție; președintele, membrii Consiliului Superior al Magistraturii, inspectorii-judecători ai Inspecției judiciare; președintele, judecătorii, judecătorii asistenți ai Curții Constituționale, procurorul general, adjuncții Procurorului General și procurorii de toate nivelurile; președintele, membrii Consiliului Superior al Procurorilor; deputații din Parlamentul Republicii Moldova; membrii Guvernului Republicii Moldova, dar și alți funcționari.

Suplimentar, ANI va selectate spre control, în mod aleatoriu, ½ din declarațiile anuale de avere și interese personale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram