Aleksei Navalîi a dat în judecată Penitenciarul Pokrov, situat în regiunea Vladimir, la aproximativ 100 de kilometri est de capitala Rusiei. După cum relatează South West, oponentul lui Vladimir Putin, a depus o plângere pentru că nu i s-ar fi dat Coranul – cartea sacră a musulmanilor.

Cine ar fi crezut că prima dată când aș da în judecată Penitenciarul în care mă aflu ar fi din cauza Coranului?”, spune Navalnîi pe contul său de Instagram.

După cum explică el, Aleksei Navalnîi a decis să studieze și să înțeleagă Coranul „în profunzime” în timpul detenției sale. El mai declară că scopul său este de a deveni „un campion al Coranului printre politicienii ruși non-musulmani”.

Amintim că Aleksei Navalnîi urmează să petreacă următorii doi ani și jumătate în închisoare după condamnarea sa din februarie. Recent, el a decis să intre într-o grevă a foamei. Potrivit informațiilor, acesta cântărește 77 de kg, iar familia sa este îngrijorată pentru el.

La rândul său, administrația închisorii amenință să recurgă la violență, pentru a-l impune să consume produse alimentare. De altfel, închisoarea Pokrov este renumită pentru aplicarea violenței față de deținuți.

Navalnîi acuză autoritățile din penitenciar că nu îi acordă îngrijiri medicale, dat fiind faptul pentru care a intrat într-o grevă a foamei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!