/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO/ La Ștefan Vodă, oamenii s-au pomenit cu grădina inundată, după ce au făcut săpături în digul de protecție a râului Nistru

missing
14 aprilie 2021, ora 12:18

Mai mulți locuitori ai localității Răscăieți din raionul Ștefan Vodă s-au pomenit cu o porțiune de teren agricol inundat, după ce au făcut săpături în digul de protecție din preajma râului Nistru, pentru irigare. 

Pentru a preveni situații similare, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au depus un demers în adresa autorităților publice, iar organele de drept urmează să investigheze cazul.

Angajații IGSU avertizează populația să nu intervină cu modificări în digurile de protecție din preajma râurilor Nistru și Prut care protejează localitățile de inundații. Căile de acces create de oameni, șanțuri și canale săpate de localnicii care trăiesc în preajma bazinelor acvatice pot duce la consecințe devastatoare, inundarea terenurilor agricole, dar și a locuințelor.

În acest sens salvatorii atenționează că astfel de acțiuni întreprinse de persoane ar pute provoca daune considerabile, inclusiv inundarea zonelor locative din preajma râului.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, în anul 2020 în localitățile Răscăieți, Talmaza, Cioburciu, Crocmaz și Tudora din raionul Ștefan Vodă autoritățile în comun cu salvatorii au fortificat digul de protecție din preajma satelor de pe malul Nistrului pe o lungime de 3589 metri.

La lucrările de fortificare au participat 125 de oameni cu 42 unități de tehnică grea. Pe parcursul anului 2021 digul de protecție din raionul Ștefan Vodă urmează să fie consolidat pe distanță de 69 km.

Foto: Facebook/ IGSU

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram