/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/FOTO/ Pădurea Ambianța

missing
14 aprilie 2021, ora 17:48

Dacă acum 200 de ani, gradul de împădurire a teritoriului actual al Republicii Moldova era la un nivel de circa 12%, iar la mijlocul secolului trecut a scăzut la nivelul minim de 4,4%. Din această cauză, Concernul Ambianța a luat decizia ca, în cadrul strategiei multianuale de implicare civică, să includă un compartiment special dedicat creșterii suprafețelor de pădure din Republica Moldova.

La identificarea locațiilor și coordonarea procesului, ne-au sărit în ajutor colegii de la inițiativa civică „Hai Moldova” și „Million Trees Moldova”, iar în primăvara anului 2021, a fost aleasă locația r. Ichel, s. Coșernița, din raionul Criuleni, pentru a obține un efect multiplu, și anume: să împădurim zona, să protejăm râul și să creștem gradul de conștientizare în rândul cetățenilor privind beneficiile concrete ale împăduririlor. Împreună cu voluntarii și partenerii am reușit să plantăm 12 000 de pomi doar în această primăvară.

Împreună cu autoritățile locale, dorim să transformăm zona respectivă într-un parc-pădure, cu locuri amenajate de belvedere și popas, unde locuitorii pot petrece într-un mod plăcut timpul în natură.

Pe lângă acestea, se propune ca acest proiect să devină unul educativ, prin implicarea localnicilor și a Patrulei ECO din s. Coșernița, în îngrijirea și protecția acestui loc.

Compania Ambianța planifică să planteze alte mii de copaci, pentru că conștientizăm cât de importanți sunt copacii pentru aer, sol și ape și vrem să contribuim la creșterea unei comunități responsabile față de mediul înconjurător.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram