Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că, la momentul actual, ridică un salariu de 15 600 de lei de la Președinției și toate veniturile pe care le declară sunt legale. 

„Dacă să analizăm declarațiile de avere, se vede clar că economiile mele s-au dus în jos. Anul trecut, practic, nu am avut salariu. În 2019, am avut salariu de la Guvern și Parlament. Toate veniturile mele au fost legale. Acum am salariu. Salariul net pe care-l primesc acum e 15 600 de lei. Raportat la pensia medie este foarte mare, raportat la unele salarii pe care le primesc unii angajați în agențiilor publice, de 40-50 de mii de lei, e mai puțin”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Cotidianul.

În declarația sa de avere, Maia Sandu a menționat că anul trecut de la președinție a ridicat un salariu de aproape 4400 de lei.

Conform declarației de avere, șefa statului deține aproape 400 de dolari, venit obținut din depuneri la instituțiile financiare, inclusiv din afara țării. Maia Sandu mai indică și apartamentul pe care-l deține în proprietate din 2003 și care valorează peste 440 de mii de lei.

În declarația de avere se regăsește și automobilul declarat anterior. Este vorba de o mașină de marcă Toyata, care valorează 170 de mii de lei, conform declarației.
Maia Sandu a depus jurământul pe data de 24 decembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!