/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Maia Sandu a anunțat care este salariul pe care-l ridică de la Președinție

14 aprilie 2021, ora 13:31

Șefa statului, Maia Sandu, a declarat că, la momentul actual, ridică un salariu de 15 600 de lei de la Președinției și toate veniturile pe care le declară sunt legale. 

„Dacă să analizăm declarațiile de avere, se vede clar că economiile mele s-au dus în jos. Anul trecut, practic, nu am avut salariu. În 2019, am avut salariu de la Guvern și Parlament. Toate veniturile mele au fost legale. Acum am salariu. Salariul net pe care-l primesc acum e 15 600 de lei. Raportat la pensia medie este foarte mare, raportat la unele salarii pe care le primesc unii angajați în agențiilor publice, de 40-50 de mii de lei, e mai puțin”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la Cotidianul.

În declarația sa de avere, Maia Sandu a menționat că anul trecut de la președinție a ridicat un salariu de aproape 4400 de lei.

Conform declarației de avere, șefa statului deține aproape 400 de dolari, venit obținut din depuneri la instituțiile financiare, inclusiv din afara țării. Maia Sandu mai indică și apartamentul pe care-l deține în proprietate din 2003 și care valorează peste 440 de mii de lei.

În declarația de avere se regăsește și automobilul declarat anterior. Este vorba de o mașină de marcă Toyata, care valorează 170 de mii de lei, conform declarației.
Maia Sandu a depus jurământul pe data de 24 decembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram