Actorii traversează o perioadă dificilă, dat fiind faptul că tetrele și-u sistat activitatea din cauza pandemiei. Aceștia susțin că arta este unicul lor mod de exprimare și supraviețuire. Actorii de la Teatrul „Luceafărul” din Capitală au organizat un manifest cu sloganul: „#Avem nevoie de artă”.

„Suntem artiști și ne considerăm discriminați în raport cu alte pături ale societății. Nouă ne este îngrădit accesul la cultură și dreptul la muncă. Arta este modul nostru de exprimare. Noi supraviețuim din artă. Pentru noi cultura nu este un mod de viață, este viața noastră – noi trăim prin teatru. Redați-ne dreptul la viață”, este specificat într-o postare de Facebook pe pagina Teatrul „Luceafărul”.

Amintim că, accesul publicului în teatre, săli de concerte, muzee, biblioteci, case de cultură și centre de creație este interzis pe o perioadă nedeterminată, prin Hotărârea nr. 47 din 26 februarie 2021. Astfel, din 1 martie nu se mai joacă spectacole până la următoarea decizie a comisiei, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

Sursă foto: Teatrul Luceafărul/facebook

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!