Ambasada Republicii Moldova de la Moscova a oferit informații cu privire la procedura de obținere a permisului de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse, pe 14 aprilie curent, într-un comunicat de presă. 

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a clarificat procedura de obținere a permisului de intrare temporară pentru cetățenii străini pe teritoriul statului respectiv, potrivit căreia permisul de intrare se eliberează de către staff-ul operativ (lupta anti-Covid), condus de către viceprim-ministra Guvernului Federației Ruse T.A.Golicova, la solicitarea directă a autorităților executive de profil rusești primitoare, dar nu a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Reprezentanții ambasadei au venit cu următoarele precizări:

  • În cazul cetățenilor Republicii Moldova care planifică intrarea pe teritoriul Rusiei în baza unei invitații parvenite din partea unei companii sau instituții-partener rusești, partea rusă pregătește întregul set de acte (invitația scrisă, copiile pașapoartelor cetățenilor RM, perioada participării la eveniment, etc), după care îl depune la organul executiv de nivel federal/regional din Rusia, cu solicitarea adresării unei cereri către staff-ul operativ (lupta anti-Covid), în scopul emiterii permisiunii de intrare în Rusia.
  • În ceea ce ține de cetățenii Republicii Moldova, care urmează să primească tratament medical în Rusia, Ambasada informează următoarele. Cetățenii Republicii Moldova vor fi înregistrați de către instituția medicală primitoare rusă, pe portalul specializat (портал государственных услуг Российской Федерации), în prealabil, după care, persoana invitată va primi un cod unic la adresa sa electronică, acest cod fiind de fapt-permisul de intrare în Rusia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!