/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Precizare! Ambasada de la Moscova spune cum poate fi obținut permisul de intrare al cetățenilor străini în Rusia

missing
14 aprilie 2021, ora 14:00

Ambasada Republicii Moldova de la Moscova a oferit informații cu privire la procedura de obținere a permisului de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Federației Ruse, pe 14 aprilie curent, într-un comunicat de presă. 

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a clarificat procedura de obținere a permisului de intrare temporară pentru cetățenii străini pe teritoriul statului respectiv, potrivit căreia permisul de intrare se eliberează de către staff-ul operativ (lupta anti-Covid), condus de către viceprim-ministra Guvernului Federației Ruse T.A.Golicova, la solicitarea directă a autorităților executive de profil rusești primitoare, dar nu a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.

Reprezentanții ambasadei au venit cu următoarele precizări:

  • În cazul cetățenilor Republicii Moldova care planifică intrarea pe teritoriul Rusiei în baza unei invitații parvenite din partea unei companii sau instituții-partener rusești, partea rusă pregătește întregul set de acte (invitația scrisă, copiile pașapoartelor cetățenilor RM, perioada participării la eveniment, etc), după care îl depune la organul executiv de nivel federal/regional din Rusia, cu solicitarea adresării unei cereri către staff-ul operativ (lupta anti-Covid), în scopul emiterii permisiunii de intrare în Rusia.
  • În ceea ce ține de cetățenii Republicii Moldova, care urmează să primească tratament medical în Rusia, Ambasada informează următoarele. Cetățenii Republicii Moldova vor fi înregistrați de către instituția medicală primitoare rusă, pe portalul specializat (портал государственных услуг Российской Федерации), în prealabil, după care, persoana invitată va primi un cod unic la adresa sa electronică, acest cod fiind de fapt-permisul de intrare în Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram