Procurorul general – adjunct, Ruslan Popov spune că pe numele vicepreședintelui Judecătoriei Ciocana, Ghenadie Pavliuc nu există nicio cauză penală și nici nu a fost efectată vreo acțiune de urmărire penală. Declarațiile au fost făcute în această seară la „Cutia Neagră” de la TV8, în contextul în care Pavliuc l-a acuzat pe șeful PG, Alexandru Stoianoglo de presiuni și măsuri de persecuție. 

„Eu am făcut cunoștință cu scrisoarea lui și nu am înțeles care ar fi pretențiile. Procurorul general s-a expus anterior față de anumite cazuri concrete când judecătorii de instrucție, după părerea Procuraturii, au luat decizii neîntemeiate, dar hotarârile lor au fost ulterior anulate. Acele hotărâri la care s-a referit procurorul general au subminat anumite anchete, pe anumite dosare. (…) În privința domnului Pavliuc nu este pornită nicio cauză penală și nu a fost efectuat vreo acțiune de urmărire penală obișnuită sau vreo măsură specială de investigație. Trebuie să fim serioși. Judecătorii sunt practic cea mai protejată profesie juridică din punct de vedere a imunității. Nu cunosc ca dumnealui să fi depus denunț la Procuratură. Poate a și făcut-o dar nu a fost încă înregistrat la Procuratură o asemenea sesizare”, a spus Ruslan Popov.

Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana Ghenadie Pavliuc a declarat zilele trecute că procurorul general, Alexandru Stoianoglo ar persecuta judecătorii incomozi și i-ar promova pe cei loiali sie.

Pavliuc a adresat o scrisoare CSM, SIS, Președinției și Parlamentului în care a menționat că pe numele mai multor magistrați ar fi fost pornite dosare ilegale, iar pe numele său ar fi fost pornit un dosar penal pentru divulgarea datelor privind urmărirea penală, fără ca el să aibă vreo tangență cu procesul cu pricina.

Alexandru Stoianoglo a negat acuzațiile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!