/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ 400 de stații de așteptare din Capitală, renovate sau instalate de la zero. Autoritățile anunță un parteneriat public privat

14 aprilie 2021, ora 19:32

În jur de 400 de stații de așteptare a transportului public din Capitală ar putea fi modernizate sau instalate de la zero până la finele acestui an! Persoane responsabile de la Primărie anunță că, în acest scop, urmează să fie încheiat un parteneriat public privat între administrația locală și agențiile de publicitate, dar asta s-ar putea întâmpla abia după ce stațiile vor fi scoase la licitație. Prin urmare, agenții economici vor investi în renovare, iar pentru a-și restitui investițiile, vor utiliza suprafețele stațiilor în scop de reclamă.

O asemenea inițiativă ar fi binevenită, consideră cetățenii, care spun că publicitatea din stații nu-i deranjează.

„Clar că normal, bine că au făcut măcar oleacă de “poreadcă”, de rău de bine”.
„- Las’s să fie! Nu încurcă. – Nu vă deranjează? – Nu!”

Inițial, autoritățile de la Primăria Chișinăului își propun evaluarea situației din toate stațiile. Ulterior, acestea vor fi repartizate în câteva loturi, care vor include stațiile centrale și cele de la periferii.

MARIANA BUCIUCEANU, reporter TV8: „Exact ca în acest loc, în peste 100 de locații din Chișinău, stațiile de așteptare lipsesc în totalitate. Prin urmare, agenții economici vor trebui să instaleze pavilioane noi și să le întrețină pe toată durata perioadei de închiriere”.

Viceprimarul Capitalei, Victor Chironda spune că, în prezent, municipalitatea nu-și poate permite modernizarea stațiilor de așteptare a transportului public, de aceea, în opinia lui, o soluție ar fi ca acestea să fie date în folosință agențiilor de publicitate, inițiativă venită chiar din partea agenților economici. Potrivit viceprimarului, costul amenajării unei stații variază între două mii și cinci mii de euro, în funcție de dimensiuni. Mai mult, aceasta trebuie întreținută continuu, spălată și iluminată.

„Pentru noi ca municipalitate este important să existe pavilionul, să protejeze oamenii de ploaie, de vânt, să aibă niște condiții decente de așteptare a transportului public. Noi lucrăm acum la evaluarea acestor locații și la formarea loturilor după care vom veni la Consiliul Municipal cu propunere și cu proiectul de decizie în acest sens, urmează Consiliul, una din ședințele următoare ale Consiliului să ne aprobe, să ne permită să facem aceste licitații”, a spus viceprimarul Capitalei, Victor Chironda.

Astăzi, pe bulevardul Grigore Vieru, am surprins câțiva muncitori care efectuau lucrări de renovare a unei stații de așteptare, aflată în gestiunea singurei companii de publicitate, la moment, care și-a asumat asemenea responsabilități mai mulți ani în urmă, printr-un parteneriat public-privat cu Primăria Chișinău.

„Se face drenaj, se pune teracota și până ce așa, în start. Dacă și oamenii ar păstra tot lucrul care se face, va fi ok”.

Până în prezent, la Primăria capitalei au parvenit în jur de 20 de solicitări din partea agenților economici, pentru amplasarea publicității în stațiile de așteptare. În total, în municipiului Chișinău sunt în jur de 900 de stații de așteptare a transportului public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram