/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Angajații CFM continuă să ceară autorităților să le fie achitate salariile

14 aprilie 2021, ora 07:23

Situația de la Calea Ferată a Moldovei nu s-a schimbat deloc. În pofida protestelor de acum o lună și a solicitărilor repetate ale angajaților de a le fi achitate salariile, autoritățile strâng din umeri. Astăzi, angajații de la Căile Ferate au mai expediat o scrisoare Legislativului. Aceștia îndeamnă deputații să renunțe la premii și îndemnizații și să identifice o modalitate de a le achita lefurile restante. Oamenii care au muncit o viață în această întreprindere de stat ne-au spus că au ajuns la limita sărăciei, nu mai au bani de mâncare și achită serviciile comunale cu bani împrumutați.

Mai mulți angajați ai Întreprinderii Calea Ferată și reprezentanți ai sindicatelor au expediat, azi, o scrisoare repetată către Parlament. Muncitorii spun că problema salariilor neachitate de câteva luni încă nu a fost soluționată. Au scris angajații instituției în scrisoare. Muncitorii pe care i-am întâlnit, azi, la Gara Feroviară din capitală se plâng că sunt la limita sărăciei.

Acest bărbat este mecanic. El spune că, de fapt, salariul pe care îl primea era unul mizerabil, dar acum, că nu li se mai achită bani delor, este o povară foarte mare și o sărăcie din care habar nu are cum va ieși. De câteva luni, el spune că își întreține familia doar datorită părinților, care se împart cu ei din pensia mizeră pe care o au.

Pentru că au vorbit deschis și și-au spus oful, muncitorii au fost certați de un superior. Acesta le-a interzis să vorbească cu jurnaliștii, deoarece, în opinia lui, doar directorul general poate să ofere declarații pentru presă. Bărbatul care apare în imagini nu s-a prezentat, însă, ne-a interzis să filmăm. Acesta a luat la rost și paznicii.

Anterior, angajații Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei au protestat în fața instituției, a Parlamentului, la Guvern dar și la Președinție. Atunci, muncitorii au cerut să le fie achitate salariile care întârziau de mai bine de trei luni. Subiectul datoriilor de la CFM a fost discutat, astăzi, și la Consiliul Suprem de Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram