Situația de la Calea Ferată a Moldovei nu s-a schimbat deloc. În pofida protestelor de acum o lună și a solicitărilor repetate ale angajaților de a le fi achitate salariile, autoritățile strâng din umeri. Astăzi, angajații de la Căile Ferate au mai expediat o scrisoare Legislativului. Aceștia îndeamnă deputații să renunțe la premii și îndemnizații și să identifice o modalitate de a le achita lefurile restante. Oamenii care au muncit o viață în această întreprindere de stat ne-au spus că au ajuns la limita sărăciei, nu mai au bani de mâncare și achită serviciile comunale cu bani împrumutați.

Mai mulți angajați ai Întreprinderii Calea Ferată și reprezentanți ai sindicatelor au expediat, azi, o scrisoare repetată către Parlament. Muncitorii spun că problema salariilor neachitate de câteva luni încă nu a fost soluționată. Au scris angajații instituției în scrisoare. Muncitorii pe care i-am întâlnit, azi, la Gara Feroviară din capitală se plâng că sunt la limita sărăciei.

Acest bărbat este mecanic. El spune că, de fapt, salariul pe care îl primea era unul mizerabil, dar acum, că nu li se mai achită bani delor, este o povară foarte mare și o sărăcie din care habar nu are cum va ieși. De câteva luni, el spune că își întreține familia doar datorită părinților, care se împart cu ei din pensia mizeră pe care o au.

Pentru că au vorbit deschis și și-au spus oful, muncitorii au fost certați de un superior. Acesta le-a interzis să vorbească cu jurnaliștii, deoarece, în opinia lui, doar directorul general poate să ofere declarații pentru presă. Bărbatul care apare în imagini nu s-a prezentat, însă, ne-a interzis să filmăm. Acesta a luat la rost și paznicii.

Anterior, angajații Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei au protestat în fața instituției, a Parlamentului, la Guvern dar și la Președinție. Atunci, muncitorii au cerut să le fie achitate salariile care întârziau de mai bine de trei luni. Subiectul datoriilor de la CFM a fost discutat, astăzi, și la Consiliul Suprem de Securitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!