/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Cavcaliuc: „Solicit cercetarea penală a deputatei Spătaru privind „trafic de influență”. Spătaru: „Îi recomand tânărului politician să prezinte probe și să aștepte verdictul”

missing
14 aprilie 2021, ora 13:58

Scandalul dintre Tudor Tutunaru și membrii Partidului Acasă Construim Europa (PACE) continuă. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PACE, fostul șef al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, cere demisia vicepreședintelui raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, după ce acesta s-a vaccinat cu serul Pfizer înaintea medicilor. Totodată, acesta solicită repetat ridicarea imunității parlamentare a deputatei Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Arina Spătaru. Cavcaliuc o învinuiește pe aceasta că ar fi dat indicații procurorului din Sîngerei să inițiere o cauză penală pe numele președintelui organizației teritoriale PACE Sîngerei, Tudor Balan.

„Dosarul penal pornit la comanda politică în privința colegilor noștri este cusut cu ață albă. membrilor noștri și este o indicație clară a deputatului în Parlament, Arina Spătaru, pentru intimidarea partidului politic, pentru înlăturarea concurenților și pentru a băga la pușcărie oameni nevinovați, care pot răspunde în cel mai grav caz cu o contravenție. Cer demisia lui Tutunaru și scuze publice”, a declarat Cavcaliuc în cadrul conferinței de presă.

În context, Margarita Răducan, membră a partidului a cerut ca Spătaru să fie lipsită de imunitate parlamentară și cercetată prin prisma articolului 236, trafic de influență.

„Arina Spătaru și Tudor Tutunaru au manipulat prin declarațiile făcute. În acest context cerem cercetarea deputatei Spătaru conformat art. 236, trafic de influență, cerem ca procurorul general să solicite în Parlament ridicarea imunității deputatei și cerem cercetarea penală a deputatei”, a menționat Margarita Răducan.

Solicitată de tv8.md, deputata Arina Spătaru a declarat că își menține poziția și neagă orice influență a sa în dosarul intentat pe numele lui Tudor Balan, cel care l-a stropit pe Tudor Tutunaru cu verde de briliant. Mai mult de atît, Spătaru chiar îi recomandă lui Cavcaliuc să se adreseze organelor competente și să aștepte decizia acestora.

„Tânărul politician în devenire Cavcaliuc, a înțeles că defapt, prin showul pe care îl face în direcția mea câștigă niște vizualizări. Probabil că a decis să o ia pe această linie. Eu îmi mențin poziția si vreau să zic că din 2015 eram la proteste ca instituțiile statului să își facă datoria și ca fiecare cetățean și om de rând să aibă posibilitatea să se adreseze la instituțiile de stat, să ceară ajutorul, inclusiv prin procurorul general. De aceea eu îi recomand cu insistență tânărului politician Cavcaliuc să se adreseze la toate organele competente, să le prezinte dovezi, precum că eu am influențat ceva sau ba și să aștepte verdictul”, a explicat Arina Spătaru.

Precizăm că, membri ai Partidului PACE al cărui președinte este Gheorghe Cavcaliuc, l-au stropit cu verde de briliant pe Tudor Tutunaru, vicepreședinte al raionului Sângerei, membru al Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA). Aceștia susțin că au recurs la acest gest în semn de protest, din cauza că acesta s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19 cu una dintre dozele destinate medicilor.

Potrivit Arinei Spătaru, deputată PPDA, Tutunaru a fost internat la spital, iar din cauza soluției cu care a fost stropit, acesta risca să își piardă vederea.

Ulterior, președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE din Sîngerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului cu verde de briliant a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună.

Totodată, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu”, de la TV8 din 13 aprilie, Tutunaru a menționat că primele zile avea probleme de vedere, însă datorită medicilor acesta și-a recuperat vederea.

Mai jos puteți urmări conferința de presă a lui Gheorghe Cavcaliuc și membrii PACE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram