/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Inițiativă legislativă: Coșuri de colectare a medicamentelor în toate farmaciile din țară

14 aprilie 2021, ora 10:15

Toate farmaciile din țară ar trebui să dispună de coșuri de colectare a medicamentelor expirate. O inițiativă legislativă în acest sens a venit din partea deputatei Partidului „Șor” Violeta Ivanov. În cadrul unui briefing de presă la Parlament, pe data de 14 aprilie curent, aleasa poporului a spus că proiectul a fost deja înregistrat și urmează a fi supus dezbaterilor. 

Acesta prevede că va fi asigurat mecanismul de reciclare a deșeurilor generate atât de cetățeni, cât și de instituțiile medicale. Astfel, ar putea fi completată lega privind activitatea farmaceutică. „În cadrul farmaciilor urmează a fi amenajate urne speciale pentru colectarea medicamentelor. Responsabilitatea pentru serviciul de colectare urmează să-i revină Agenției Medicamentului”, a declarat deputata.

În proiect se mai menționează faptul că se interzice returnarea medicamentelor expirate către producător, iar instituțiile farmaceutice care nu vor recepționa medicamentele expirate de la cetățeni ar putea fi sancționate. Deputata a declarat că aceleași prevederi vor fi valabile și pentru farmaciile veterinare, unde de asemenea ar putea fi instalate urne de colectare. Controlul în acest caz va fi asigurat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Anterior deputații Partidului „Șor” au venit cu o inițiativă legislativă care prevede instituirea farmaciilor ambulante. După ce proiectul a fost votat de Parlament, Înalta Curte l-a declarat neconstituțional. După ce operările la Legea cu privire la activitatea farmaceutică au eșuat, deputații „Pentru Moldova” au venit cu un alt proiect similar, care prevede livrarea la domiciliu a medicamentelor. Pe 19 martie aceasta a fost susținut de majoritatea parlamentară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram