/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Activa la Vamă și concomitent deținea funcția de administrator al unei firme. Un inspector, în vizorul ANI

missing
15 aprilie 2021, ora 11:54

Un inspector de la postul vamal Cuciurgan a intrat la sfârșitul lunii martie în vizorul inspectorilor Autorității Naționale de Integritate (ANI) și riscă să fie eliberat din funcție, din motiv că pe lângă funcția pe care o deține activa și în calitate de administrator al unei firme. Astfel, ANI a emis un act de constatare a încălcării regimului juridic al incompatibilităților.

Începând cu anul 1999, vameșul s-a aflat în mai multe funcții în cadrul serviciului vamal, iar din luna iunie 2009, acesta și-a fondat o firmă împreună cu alte două persoane cu activitate în comerțul cu amănuntul al hainelor și încălțămintei. În cadrul acestei firme, subiectul deținea și calitatea de administrator cu partea socială de 34 % din capitalul social de 5400 lei.

Deși, în cadrul controlului, inspectorul de integritate nu a stabilit încasarea unui salariu din calitatea de administrator și de asociat, totuși a concluzionat că acesta a admis incompatibilitate de funcție prin faptul că a deținut concomitent cu statutul de funcționar vamal și funcții în conducerea firmei, fără a întreprinde acțiuni de soluționare a incompatibilității.

După ce a fost informat despre inițierea procedurii de control în privința sa, subiectul a încercat să își soluționeze stările de incompatibilitate, fiind exclus din funcțiile firmei abia în vara anului 2020.

Pe acest caz, inspectorul de integritate a decis ca vameșul să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani și includerea acestuia în Registrul Interdicțiilor.

Dacă actul va rămâne definitiv, ANI va sesiza Serviciul Vamal pentru demararea procedurii de eliberare din funcție a subiectului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram