Catedrala Notre-Dame din Paris, distrusă de un incendiu în urmă cu doi ani, va fi redeschisă în aprilie 2024, a menționat miercuri ministrul francez al Culturii, Roselyne Bachelot, anunțând totodată că subscripția publică lansată pentru restaurarea acesteia a permis strângerea unor fonduri suficiente, relatează AFP.

Bugetul acumulat din donații se estimează la 833 milioane de euro. ”În prezent, această sumă ne permite să ne concentrăm în mod sigur pe acest șantier”, a declarat ministrul în fața Senatului.

„Vă pot spune că în 2024 Catedrala Notre-Dame va fi redeschisă”, a menționat ministrul Culturii care, urmează astăzi, la 15 aprilie, să facă o vizită pe șantier alături de Președintele Emmanuel Macron. Astăzi se împlinesc doi ani de la incendiul care a devastat parțial catedrala.

Amintim că, Catedrala Notre-Dame din centrul Parisului a fost cuprinsă de flăcări, la 15 aprilie 2019, într-un incendiu puternic. Flăcările au năvălit prin acoperișul celebrului monument parizian, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Franței.

Incendiul a cuprins rapid turla octogonală în formă de săgeată, care s-a prăbușit, urmată de întregul acoperiș. Catedrala Notre-Dame și-a pierdut atunci turla, acoperișul și orologiul, precum și o parte din bolta sa, distrusă de flăcări, sub privirile a mii de trecători.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!