Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu a venit și el cu o reacție după ce Curtea Constituțională a dat undă verde dizolvării Legislativului și organizării alegerilor parlamentare anticipare.

„Anticipate să fie. Prost, bun, adevărat sau trucat, avizul pentru dizolvarea Parlamentului a fost aprobat și vreau să cred că cei care ne-au împins în această zonă de incertitudine să aibă curajul să ia decizii care să scoată țara din anarhie cât mai curând”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

„O nouă rundă de măsurări de orgolii și aplomb sigur nu ne face bine” a adăugat Andrian Candu.

Amintim că magistrații CC au constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Președinta CC, Domnica Manole a anunțat că doi judecători au avut păreri separate. Este vorba despre opinia separată a judecătorului Vladimir Țurcan și opinia disidentă a judecătorului Serghei Țurcan.

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”, a spus Domnica Manole. Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!