/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Candu, după ce CC a dat undă verde dizolvării Parlamentului: „Anticipate să fie!”

missing
15 aprilie 2021, ora 16:57

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu a venit și el cu o reacție după ce Curtea Constituțională a dat undă verde dizolvării Legislativului și organizării alegerilor parlamentare anticipare.

„Anticipate să fie. Prost, bun, adevărat sau trucat, avizul pentru dizolvarea Parlamentului a fost aprobat și vreau să cred că cei care ne-au împins în această zonă de incertitudine să aibă curajul să ia decizii care să scoată țara din anarhie cât mai curând”, a scris Candu pe pagina sa de Facebook.

„O nouă rundă de măsurări de orgolii și aplomb sigur nu ne face bine” a adăugat Andrian Candu.

Amintim că magistrații CC au constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Președinta CC, Domnica Manole a anunțat că doi judecători au avut păreri separate. Este vorba despre opinia separată a judecătorului Vladimir Țurcan și opinia disidentă a judecătorului Serghei Țurcan.

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”, a spus Domnica Manole. Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram