/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce spune doctorul în drept Teodor Cârnaț despre avizul Curții Constituționale de astăzi

missing
15 aprilie 2021, ora 20:36

Doctorul în drept Teodor Cârnaț spune că avizul Curții Constituționale prin care s-a constatat că sunt întrunite circumstanțele prvind dizolvarea Legislativului este „tardiv” și putea fi luată o hotărâre în acest sens mult mai devreme.  Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Cred că acest aviz este tardiv. CC a primit această sesizare pe 29 martie. În circumstanțele create, trebuia să emită avizul peste patru zile, maxim cinci zile. Odată ce CC a spus în avizul său că nu ne uităm la oportunitatea eliberarea avizului, dar ne uităm la respectarea formalității. Din punctul de vedere al respectării formalității, CC era în situația să elibereze avizul pe 1-2 aprilie, deoarece suntem în perioadă pandemică. Apare semnul întrebări în legătură cu opinia separată a celor doi judecători, pe când toată societatea spune că au fost întrunite circumstanțele. Opiniile separate parcă toarnă apă la moară pentru unele partide, care nu vor recunoaște pe viitor constituționalitatea acestui aviz și decretului șefei statului privind dizolvarea Parlamentului”, a comentat Teodor Cârnaț.

Urmăriți mai jos emisiune „Cutia Neagră” de la TV8:

Amintim că astăzi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”, a spus Domnica Manole.

Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și urmează să fie publică în Monitorul Oficial.

La prezentul aviz au fost formulate două opinii separate. Este vorba despre opinia separată a judecătorului Vladimir Țurcan și opinia disidentă a judecătorului Serghei Țurcan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram