Inspectorii ANSA vor efectua controale pentru a se asigura că sunt respectate cerințele sanitar-veterinare și de igiena în preajma Sărbătorilor Pascale. Reprezentanții recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sigure și autorizate.
Conducerea Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a organizat o ședință online cu reprezentanții Subdiviziunilor Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor (STSA). Directorul general ANSA, Vladislav Cotici, a atras atenția în ceea ce privește monitorizarea siguranței alimentelor și protecției consumatorilor în preajma Sărbătorilor Pascale.
”Prevenirea îmbolnăvirilor în rândul populației din cauza produselor neconforme este în responsabilitatea fiecăruia și este important să fie respectate toate condițiile de igienă în care sunt depozitate, păstrate și transportate produsele. De asemenea, este important să ne asigurăm că sunt respectate toate condițiile necesare pentru vânzarea produselor din carne și lactate, a peștelui ouălelor și altor alimente de origine animală și non-animală”, a declarant Vladislav Cotici.
Inspectorii ANSA vor efectua controale pentru a se asigura că sunt respectate cerințele sanitare și că nu există nici un pericol pentru sănătatea consumatorilor.
Pentru a nu pune în pericol sănătatea, ANSA recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare numai din spaţii sau unităţi înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar, în care sunt respectate condiţiile generale de igienă.