Olga Rujanschi, consilieră pe listele Mișcării Social – Politice „Forța Nouă” în Consiliul Municipal Chișinău, își depune mandatul la doar trei luni după învestirea în funcție. Rujanschi a denunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook „lucruri grave” care ar avea loc în interiorul aparatului Primăriei municipiului Chișinău. 

„Lucrurile sunt grave și nu cred ca asta e o noutate pentru cineva, nici pentru mine nu e, însă ai înțelegeri la alt nivel atunci când vezi lucrurile din interior. Nu cred că o să exagerez când o să afirm că sunt funcționari publici cu bună-credință, bune intenții și pregătire necesară în Primărie, însă aceștia reprezintă probabil 20-30% maxim. Am cunoscut o parte din ei și am rămas mulțumită de calitatea lor, de profesionalismul lor și cum am zis, intențiile corecte – lucru rarisim în așa structură. Pentru restul 70-80% nu dedic spațiu aici pentru a-i descrie. Niște abjecți, corupți fără șanse de reabilitare și responsabilii principali pentru tot haosul, schemele și manipulările care s-au făcut de zeci de ani aici. Pe ei, însă, publicul și cetățenii nu ii prea cunosc, pentru ca ei stau in umbra și își implementează liniștiti schemele. Pe ei nu îi influențează nici măcar Executivul, care se tot schimbă la fiecare ciclu electoral, dar sunt sigură că pentru așa oameni exista un loc special în “rai”, a scris Olga Rujanschi.

Fosta consilieră a mai scris că a ajuns la concluzia că „învestirea a cel puțin jumătate din timpul activ de muncă pentru pregătirea și participarea la activitatea CMC nu își are rostul pe termen lung. Totuși, recunoaște că a avut o colaborare bună cu mulți dintre colegii din CMC.

„Desigur majoritatea de la fracțiunea PAS, deoarece sunt singurii cu care avem valori și viziuni similare și eu le înțeleg activitatea, agenda politica și obiectivele pe termen lung. Îi salut pentru asta și le doresc succes în ceea ce fac, dar sa petrec 2 ani și 7 luni într-un consiliu corupt, doar pentru a vota împotriva și a încerca sa opresc ceva ce oricum nu poate fi oprit, pentru ca majoritatea voturilor o deține PSRM + alti actori politici (ocazional, după situație, se schimba între ei) și ei își Votează proiectele “după plan”, nu are sens”, a mai menționat Olga Rujanschi.

Olga Rujanschi a devenit consilier municipal în data de 19 decembrie 2020, când l-a înclocuit pe Sergiu Tofilat, în prezent consilier prezidențial.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!