/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Reacția unei companii vizate în perchezițiile CNA în dosarul de obținere frauduloasă a cetățeniei române

missing
15 aprilie 2021, ora 12:52

După perchezițiile din 9 aprilie, efectuate de Centrul Național Anticorupție (CNA) la mai multe companii specializate în perfectarea actelor românești, una din companiile vizate a venit cu o reacție. Potrivit unei scrisori trimise pe adresa redacției, acesta susține că descinderile care au avut loc sunt într-o cauză penală intentat încă din 2018, acestea fiind repetate. Mai mult ca atât, reprezentanții JustConsult susțin că pretinsele probe prezentate de CNA „în mod intenționat și tendențios”.

„Comunicăm că perchezițiile au fost efectuate în cadrul cauzei penale nr. 2018978061, pornită cu trei ani în urmă, la 13.02.2018, în baza art. 324 “Corupere pasivă” și art. 326 „Traficul de influență” din Codul Penal. Astfel, la data de 21.04.2018, CNA a efectuat pentru prima dată perchiziții la sediul companiei JustConsult. În rezultat, au fost ridicate o multitudine de acte irelevante, telefoane, precum și 15 calculatoare, utilizate de companie în activitatea sa comercială. Obiectele ridicate au fost restituite integral întrucât nu conțineau careva probe în comiterea unor infracțiuni. Nici o persoană din cadrul companiei JustConsult nu a fost reținută și nici recunoscută în calitate de bănuit/învinuit. Cu toate că existau suficiente motive de a considera perchezițiile din anul 2018 ca fiind ilegale, compania JustConsult a sperat că perchezițiile efectuate la acel moment la mai multe companii specializate în domeniul cetățeniei românești, va genera curmarea infracțiunilor comise în acest domeniu”, se arată în nota informativă a companiei.

Totodată, reprezentanții companiei susțin că au depus o sesizare oficială la Direcția Națională Anticorupție din România (DNA) prin care a „informat în detaliu despre modul în care se comit ilegalități de către autoritățile publice din România și prestatori la eliberarea actelor conexe cetățeniei”.

„La data de 23 octombrie 2020 JustConsult a depus o sesizare oficială la DNA, prin care a informat în detaliu despre modul în care se comit ilegalități de către autoritățile publice din România și prestatori la eliberarea actelor conexe cetățeniei. Până la momentul actual nu am primit nicio reacție de la DNA. (…) Nu cunoaștem care sunt rezultatele investigațiilor efectuate de către DNA, însă la caz sunt relevante acțiunile CNA”, precizează compania.

Precizăm că, ofițerii de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA) au desfășurat percheziții la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române. Descinderile au avut loc la companiile Just Consult si Document Park. În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri de ciornă, contracte, tehnica de calcul, ștampile și alte obiecte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram