/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Campanie de salubrizare a Capitalei. Amenzi dure pentru cei care nu vor păstra curățenia în oraș

missing
15 aprilie 2021, ora 10:26

Primăria Chişinău porneşte o amplă campanie de salubrizare, dar şi de prevenire şi sancţionare a persoanelor care nu păstrează curăţenia în spaţiile publice sau intenţionat fac dezordine. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Capitalei care menționează că nous Regulament privind salubrizarea în Chișinău prevede amenzi dure pentru cei care nu au „șapte ani de acasă”.

„Noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, prevede amenzi dure pentru cei care nu au „șapte ani de acasă”, de la 900 de lei până la 1800 de lei pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi până la 9000 de lei pentru persoanele juridice”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul Capitalei mai adaugă că fiecare pretură va angaja agenți constatatori care vor verifica cum sunt respectate normele ce țin de asigurarea curățeniei în spaţiul teritorial al municipiului Chişinău. Pentru fiecare sector vor fi angajați câte cinci agenți constatatori, doar în sectorul Botanica șapte.

Zilnic sunt evacuate din sectoarele capitalei tone de gunoi, care sunt aruncate la întâmplare. CU această inițiativă, Primăria Capitalei vizează să diminueze cantitatea de deșeuri din curţile blocurilor, din parcuri, de sub poduri sau de pe malul râurilor din capitală.

Doar pe parcursul anului trecut în capitală au fost instalate circa 800 de coşuri pentru gunoi.

Sursă foto: Ion Ceban/facebook

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram