Primăria Chişinău porneşte o amplă campanie de salubrizare, dar şi de prevenire şi sancţionare a persoanelor care nu păstrează curăţenia în spaţiile publice sau intenţionat fac dezordine. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Capitalei care menționează că nous Regulament privind salubrizarea în Chișinău prevede amenzi dure pentru cei care nu au „șapte ani de acasă”.

„Noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, prevede amenzi dure pentru cei care nu au „șapte ani de acasă”, de la 900 de lei până la 1800 de lei pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi până la 9000 de lei pentru persoanele juridice”, scrie Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul Capitalei mai adaugă că fiecare pretură va angaja agenți constatatori care vor verifica cum sunt respectate normele ce țin de asigurarea curățeniei în spaţiul teritorial al municipiului Chişinău. Pentru fiecare sector vor fi angajați câte cinci agenți constatatori, doar în sectorul Botanica șapte.

Zilnic sunt evacuate din sectoarele capitalei tone de gunoi, care sunt aruncate la întâmplare. CU această inițiativă, Primăria Capitalei vizează să diminueze cantitatea de deșeuri din curţile blocurilor, din parcuri, de sub poduri sau de pe malul râurilor din capitală.

Doar pe parcursul anului trecut în capitală au fost instalate circa 800 de coşuri pentru gunoi.

Sursă foto: Ion Ceban/facebook

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!