Pentru a elimina presiunea psihologică exercitată asupra elevilor, în urma învățământului online, conducătorii sistemului educațional spaniol au găsit o soluție inedită – lecțiile pe plajă. Ideea inedită le-a venit cadrelor didactice din școala Félix Rodríguez de la Fuente, din Murcia, după ce au constatat că elevii și-ar dori să revină la cursuri față în față.

Și pentru că școlile sunt închise, iar vremea este tot mai frumoasă, cea mai bună și inventivă soluție au fost lecțiile pe plajă – Playa de los Nietos. Elevii fac diverse activități, de la muzică, la desen și limbă engleză.

Orele încep la opt dimineața și pe lângă programa școlară sunt predate și materii surpriză. Comunitatea locală îi învață istorie costumându-se în haine romane, iar pescarii din zona le arată copiilor cum să întindă plasele și să își asigure cina.

Proiectul numit „Aire Limpio” („Aer Curat”) are drept scop îmbunătățirea stării fizice și morale a copiiilor, dar și să le ofere un moment de respiro de la pandemie.

Sursă foto: El Español Facebook

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!