/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Grație Germaniei și OMS, alte 300 de concentratoare de oxigen vor ajunge în spitalele din țară

missing
15 aprilie 2021, ora 12:26

Alte 300 de concentratoare de oxigen vor ajunge în spitalele din Republica Moldova începând cu ziua de azi. Echipamentele oferite cu sprijinul financiar al Guvernului Germaniei și livrate în coordonare cu Organizația Mondială a Sănătății și inițiativa Echipa Europa au sosit de curând la Chișinău. Despre aceasta a anunțat șefa statului Maia Sandu pe rețelele sociale. 

„Ele vor fi distribuite în secțiile care tratează pacienții infectați de Covid-19, mai ales pacienții internați în stare gravă. Echipamentele vor ajuta medicii din Moldova să salveze cât mai multe vieți omenești. Suntem recunoscători Germaniei și OMS pentru ajutorul generos oferit sistemului de sănătate din țara noastră, pus la grea încercare de pandemie. Germania este și o susținătoare importantă a platformei COVAX, prin intermediul căreia Moldova primește o cantitate semnificativă de vaccinuri”, a scris președinta pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a mulțumit partenerilor pentru sprijin și solidaritate și a îndemnat toți cetățenii să respecte în continuare măsurile de protecție: să poarte masca, să spele și să dezinfecteze mâinile, să păstreze distanța socială și să se vaccineze când le vine rândul.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 243 365. De la începutul pandemiei, 5 466 de persoane au pierdut lupta cu nemilosul virus.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram