Război în Ucraina, ziua 171: Apelul autorităților din Energodar. Slovacia livrează Ucrainei patru obuziere Zuzana

politic

Liderul PD, despre decizia Curții Constituționale: „O victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul”

15 aprilie 2021, ora 17:00
Distribuie:

Președintele Partidului Democrat (PD) a venit cu o reacție, după ce magistrații Curții Constituționale au constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Pavel Filip a scris pe rețelele sociale că aceasta a fost o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul.

„Sincer aș vrea să cred în ipoteza că anticipatele vor salva țara și mă voi bucura dacă așa va fi. Dar știu că în următorul Parlament se vor regăsi aceleași partide acuzate azi de corupție. Chiar dacă Parlamentul a fost sancționat azi prin dizolvare pentru acțiuni care nu îi pot fi imputate Legislativului, ziua de azi desigur că poate fi calificată drept o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul”, a scris pe pagina sa de Facebook președintele PD.

Amintim că președinta CCM Domnica Manole a anunțat că doi judecători au avut păreri separate. Este vorba despre magistrații Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan.

Șefa statului s-a prezentat la ședința CCM la care s-a examinat sesizarea privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. Maia Sandu a declarat că a venit personal la CCM pentru a-și prezenta punctul de vedere și a aduce argumentele juridice.

Menționăm că reprezentantul Parlamentului a cerut recuzarea judecătorului Curții Constituționale, Nicolae Roșca. Președinta CCM a declarat că solicitarea nu poate fi admisă, pentru că a fost depășită etapa când putea fi înaintată cererea de recuzare.

Maia Sandu a sesizat CC în data de 29 martie,privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. În textul sesizării, șefa statului a menționat că la momentul actual, sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram