/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Prima țară din Europa care implementează mecanismul 2%

missing
15 aprilie 2021, ora 18:02

Ungaria este prima țară din Europa care implementează mecanismul 2% din anul 1996. În prezent, mecanisme similare există în Polonia, Slovacia, Lituania, Ungaria și România.

În Republica Moldova, mecanismul 2% a fost pus în aplicare pentru prima dată în anul 2017. De atunci, peste 600 de organizații au beneficiat de noul mecanism și au obținut în total o sumă de 8,4 milioane de lei (aprox. USD 330.000) pentru primii doi ani de implementare.

Potrivit Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), în 2019, numărul organizațiilor potențial beneficiare care s-au înscris la mecanismul de desemnare procentuală era de aproximativ 730 de organizații neguvernamentale, culte religioase și părțile lor componente.

Mecanismul de desemnare procentuală (Legea 2%) este o modalitate indirectă prin care statul susține financiar activitatea sectorului non-profit.

Dacă doriți să faceți desemnarea procentuală, în bugetul de stat vor ajunge 98% din impozite în loc de 100%. E foarte simplu. În lista ONG-urilor este și „Media Alternativa”, asociația obștească ce deține postul nostru de televiziune.

Vedeți aici cum redirecționați 2%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram