Ungaria este prima țară din Europa care implementează mecanismul 2% din anul 1996. În prezent, mecanisme similare există în Polonia, Slovacia, Lituania, Ungaria și România.

În Republica Moldova, mecanismul 2% a fost pus în aplicare pentru prima dată în anul 2017. De atunci, peste 600 de organizații au beneficiat de noul mecanism și au obținut în total o sumă de 8,4 milioane de lei (aprox. USD 330.000) pentru primii doi ani de implementare.

Potrivit Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), în 2019, numărul organizațiilor potențial beneficiare care s-au înscris la mecanismul de desemnare procentuală era de aproximativ 730 de organizații neguvernamentale, culte religioase și părțile lor componente.

Mecanismul de desemnare procentuală (Legea 2%) este o modalitate indirectă prin care statul susține financiar activitatea sectorului non-profit.

Dacă doriți să faceți desemnarea procentuală, în bugetul de stat vor ajunge 98% din impozite în loc de 100%. E foarte simplu. În lista ONG-urilor este și „Media Alternativa”, asociația obștească ce deține postul nostru de televiziune.

Vedeți aici cum redirecționați 2%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!