Spitalele din municipiul Chișinău continuă să activeze sub presiune, în ciuda numărului în descreștere al cazurilor de COVID – 19. O spune Boris Gâlcă, șef – adjunct Direcției municipale de sănătate. Potrivit acestuia, Capitala încă înregistrează o incidență înaltă a cazurilor de coronavirus, depășind de câteva ori indicii pentru codul roșu de alertă.

„Considerăm că este o stabilizare lentă și rămânem în situație epidemiologică cu alertă sporită”, a declarat Gâlcă la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Gâlcă a menționat că în spitalele din Chișinău există în prezent circa 500 de paturi libere pentru pacienții infectați cu coronavirus. În schimb, paturile de la terapie intensivă sunt prea puține raportat la numărul bolnavilor în stare extrem de gravă.

„Cazurile grave sunt multe, iar paturile la terapie intensivă – insuficiente, deși le-am dublat”, a spus Boris Gâlcă.

Potrivit șefului – adjunct de la Direcția sănătate, de luni, 19 aprilie, Insititutul de Ftiziopneumologie și blocul vechi al Spitalului Clinic Municipal nr. 1 ies din circuitul COVID – 19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!