/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Spitalele din Capitală continuă să activeze sub presiune. Paturile la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID - 19 sunt insuficiente

missing
15 aprilie 2021, ora 16:35

Spitalele din municipiul Chișinău continuă să activeze sub presiune, în ciuda numărului în descreștere al cazurilor de COVID – 19. O spune Boris Gâlcă, șef – adjunct Direcției municipale de sănătate. Potrivit acestuia, Capitala încă înregistrează o incidență înaltă a cazurilor de coronavirus, depășind de câteva ori indicii pentru codul roșu de alertă.

„Considerăm că este o stabilizare lentă și rămânem în situație epidemiologică cu alertă sporită”, a declarat Gâlcă la ședința de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău.

Gâlcă a menționat că în spitalele din Chișinău există în prezent circa 500 de paturi libere pentru pacienții infectați cu coronavirus. În schimb, paturile de la terapie intensivă sunt prea puține raportat la numărul bolnavilor în stare extrem de gravă.

„Cazurile grave sunt multe, iar paturile la terapie intensivă – insuficiente, deși le-am dublat”, a spus Boris Gâlcă.

Potrivit șefului – adjunct de la Direcția sănătate, de luni, 19 aprilie, Insititutul de Ftiziopneumologie și blocul vechi al Spitalului Clinic Municipal nr. 1 ies din circuitul COVID – 19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram