Pentru a combate creșterea contaminării cu noul Coronavirus, în Berlin, este necesar un test cu rezultat negativ pentru a intra în magazine. Testul trebuie să fie efectuat în aceeași zi. În urma acestei cerințe, s-a observat o frecventare redusă a magazinelor.

Numai magazinele cu produse de strictă necesitate, precum supermarketuri, brutării, farmacii, benzinării și librării – nu sunt supuse acestei cerințe.

„Cu o măsură de acest gen, oamenii vor merge într-adevăr la magazine doar din strictă necesitate”, menționează un locuitor al orașului.

Această metodă se numește „test&meet” și are drept scop frânarea răspândirii infecției COVID-19, fără a stopa economia țării și a afecta comercianții. Restricția a intrat în vigoare la 31 martie curent.

Sursă info: LeMonde

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!