/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Test COVID negativ, necesar la intrarea în unele magazine din Berlin

missing
15 aprilie 2021, ora 16:17

Pentru a combate creșterea contaminării cu noul Coronavirus, în Berlin, este necesar un test cu rezultat negativ pentru a intra în magazine. Testul trebuie să fie efectuat în aceeași zi. În urma acestei cerințe, s-a observat o frecventare redusă a magazinelor.

Numai magazinele cu produse de strictă necesitate, precum supermarketuri, brutării, farmacii, benzinării și librării – nu sunt supuse acestei cerințe.

„Cu o măsură de acest gen, oamenii vor merge într-adevăr la magazine doar din strictă necesitate”, menționează un locuitor al orașului.

Această metodă se numește „test&meet” și are drept scop frânarea răspândirii infecției COVID-19, fără a stopa economia țării și a afecta comercianții. Restricția a intrat în vigoare la 31 martie curent.

Sursă info: LeMonde

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram