UPDATE: Cererea avocaților lui Ilan Șor, prin care au solicitat recuzarea întregului complet de judecători de la Curtea de Apel de la Cahul, care examinează dosarul lui Șor, a fost respinsă. 

Astăzi, la Curtea de Apel Cahul are loc o nouă ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor. La fel ca multe altele, și aceasta a început cu scântei. Avocații lui Șor au cerut recuzarea întregului complet de judecători ai Curții de Apel Cahul, care examinează dosarul. 

Apărarea susține că magistrații ar continua să încalce măsurile prevăzute în timpul stării de urgență. Într-un comunicat de presă, cei de la  Partidul „Șor” spun că ar fi semnalat și un comportament neadecvat din partea judecătorului Vitalie Movilă, care ar fi adus injurii apărării.

La ședința care urma să aibă loc marți, 13 aprilie, avocații lui Ilan Șor au chemat polițiștii la Curtea de Apel Cahul, din același motiv.

„În cadrul ședinței de judecată de astăzi, 13 aprilie, avocații au cerut intervenția poliției, deoarece Curtea de Apel Cahul nu ține cont de normele dictate de autorități, în contextul stării de urgență provocată de COVID-19. De asemenea, instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților”, potrivit unui mesaj publicat pe pagina partidului „Șor”.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. De atunci au fost amânate zeci de ședință de judecată. Ulterior, ședințele de judecată în cazul lui Șor au fost amânate pe bandă rulantă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!