/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Anvelope uzate pot fi reciclate. Șoferii, îndemnați să le ducă la întreprinderile specializate

15 aprilie 2021, ora 22:39

Chiar și anvelopele au viață după moarte, dacă ajung la o fabrică de reciclare. Atunci când începe sezonul de schimbare a pneurilor unii șoferii au mari bătăi de cap, pentru că nu prea știu ce ar putea face cu cele uzate. În ajutor le vin firmele de reciclare, iar una dintre acestea activează în capitală. Aici, zilnic, sunt colectate tone de pneuri de tot felul. De la persoanele fizice, acestea sunt recepționate pe gratis, în timp ce agenții economici trebuie să achite câte 1500 de lei pentru o tonă de anvelope pe care le dau în primire.

Unii le aruncă pe unde apucă, alții le lasă pe la vulcanizare, iar cei mai responsabili le duc la reciclare. Este despre circuitul anvelopelor uzate. Această tânără a venit împreună cu mama sa tocmai de la Nisporeni ca să aducă pneurile uzate la fabrica de reciclare a caucicurilor din Capitală.

Iar acest bărbat susține că a înconjurat capitala de câteva ori și nu a găsit unde să lase cauciucurile, într-un final a ajuns unde trebuie.

La periferia capitalei se află fabrica de colectare și reciclare a cauciucurilor prin piroliză. Acolo au fost aduse peste 250 de tone de anvelope uzate din toate colțurile țării.

Fabrica de reciclare a anvelopelor nu duce lipsă de materie primă. Furnizorii de bază sunt parcurile de autobuze şi staţiile de deservire tehnică a maşinilor. Pentru fiecare tonă de anvelope uzate, aduse la fabrică, aceste întreprinderi plătesc 1.500 de lei. Mai mult decât atât, acesta este un mecanism pe cât se poate de ecologic.

Combustibilul obținut prin procesul de piroliză este vândut la prețul de 8 lei per litru și se folosește pentru încălzirea încăperilor industriale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram