Bătaie și gaze lacrimogene în centrul Capitalei! Câțiva manifestanți care, de dimineață, au scandat lozinci în fața Curții Constituționale, s-au luat la ceartă și și-au împărțit pumni și picioare cu activistul civic Mihail Amberg care, potrivit procurorilor, a făcut parte din gruparea extremistă Antifa. Amberg a folosit și gaze lacrimogene, iar martorii susțin că doi bărbați au ajuns la spital, după ce s-au luat la bătaie cu acesta. Deocamdată, nu se cunoaște care a fost motivul conflictului. Poliția a înregistrat cazul și urmează să stabilească toate circumstanțele.

Scandalul a început pe bulevardul Ștefan Cel Mare și Sfânt, în apropiere de Președinție și Parlament. Din imagini se vede cum manifestanții se ceartă cu activistul civic Mihail Amberg, iar la scurt timp, cearta degenerează în bătaie.

Amberg a scos un spray lacrimogen și a început să stropească manifestanții, irc când aceștia s-au năpustit asupra lui, activistul a luat-o la fugă. Din imagini se vede că, la un moment dat, a intervenit și Poliția.

Deocamdată, nu se cunoaște de la ce a pornit gâlceava. Ofițera de presă a Poliției capitalei, Svetlana Scripnic, a declarat pentru postul nostru de televiziune că Mihail Amberg a fost dus la Inspectoratul de Poliție Buicani, unde a depus declarații. Acum, oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs incidentul. Nu este pentru prima dată când activistul civic, despre care procurorii spun că a făcut parte din gruparea extremistă Antifa, folosește gazele lacrimogene. Amberg a stropit cu spray lacrimogen mai mulți veterani, care se aflau în preajma unei secții de votare din Varnița, la alegerile prezidențiale din 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!