Mai mulți reprezentanți ai societății civile, jurnaliști și politicieni din opoziție au venit cu critici la adresa liderului socialiștilor Igor Dodon, după ce, fără a deține vreo funcție în stat, aceasta a participat la o emisiune a postului public de televiziune, în ziua în care Curtea Constituțională s-a pronunțat pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. 

În cadrul tradiționalei emisiuni de vineri, Igor Dodon a venit cu un comentariu la acest subiect. „Ieri am fost la Moldova 1, apropo, am văzut că cei de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) sunt foarte iritați că am participat la televiziunea națională. Eu nu înțeleg de ce vă obijduiți, ori, credeți că la televiziune trebuie să fie doar cei de dreapta, cei din oastea doamnei președinte. Au fost toți liderii de partid în ultima perioadă la televiziunea națională. Cred că lucrul acest este corect, binevenit”, a spus socialistul.

Prestația politicianului a fost însă criticată pe rețelele sociale.

Jurnalista Mariana Rață: „Legea bugetului de stat 2021 – alocări de la stat „Teleradio Moldova” – 132.321.000 lei Asta e tot la ce mă gândesc. Vă mai amintiți de scandalul de la M1 de la dezbaterile electorale din turul doi al alegerilor prezidențiale?”.

Jurnaliasta Nata Albot: „Un cetățean cu mari probleme de ego și integritate, care se face direct vinovat de actuala criză politică din Moldova, este singurul invitat al televiziunii publice în ziua în care Curtea Constituțională anunță că parlamentul trebuie dizolvat. Asta e cam tot ce trebuie să știți despre Moldova 1 și politica editorială a acestui post susținut din bani publici și administrat de directoarea Ecaterina Stratan”.

Deputatul Dumitru Alaiba: „O neruşinare de la nestimabilii de la Moldova 1. Cine e Dodon? Un cetățean, lider de partid. Haideți să facem un flashmob online! Mergem pe pagina Moldova 1 şi comentăm: „Eu nu pentru asta plătesc impozite”. Puteți şi să improvizați la text, dar cei de la M1 ar fi bine să îşi amintească de unde sunt finanțați. Ruşine, totală lipsă de respect față de banii cetățenilor”.

Deputatul Radu Marian: „Este revoltătoare această decizie a Televiziunii Publice de a-l invita azi seara, când s-a luat o decizie atât de importantă, pe Igor Dodon, șef de partid, un om care nu are nicio nicio funcție publică. Solicit public conducerii Moldova 1 – Ecaterina Stratan, Olga Bordeianu, să oprească această bătaie de joc. Fie să invite și alți lideri de partid la această emisiune, fie să invite demnitarii cu cele mai înalte funcții de stat”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!