/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Legea bugetului 2021 va fi modificată din nou. Deputații au votat un proiect în acest sens

16 aprilie 2021, ora 12:32

După votarea proiectului privind oferirea unei compensații la energia electrică utilizată pentru perioada stării de urgență, mai exact aprilie și mai, Parlamentul a decis modificarea Legii bugetului de stat.

Conform proiectului, prin oferirea acestor compensații, statul va aplica o formă concretă de protecție socială, bine orientată a cetățeanului contra sărăciei economice, în rezultatul pierderii sau reducerii bruște a veniturilor. Proiectul este destinat să sprijine consumatorii casnici în contextul circumstanțelor legate de efectele epidemiei și situația economico-financiară a acestora.

Datele estimative arată că, la implementarea proiectului de lege vor fi necesare mijloace financiare suplimentare din Bugetul de Stat, în sumă de 532, 959 milioane lei.

Inițiativa legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare PSRM. Proiectul urmează să fie dezbătut în a doua lectură.

/DOC/ „Bugetul nu e culiocul vostru”. În pofida criticilor și acuzațiilor, proiectul PSRM privind compensarea cheltuielilor la energie a fost votat 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram