/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Primăria Chișinău anunță că este în căutarea unui consultant în transport. Care sunt cerințele față de candidat

missing
16 aprilie 2021, ora 15:49

Primăria Chişinău anunță despre posibilitatea de angajare în cadrul instituției. Mai exact, municipalitatea este în căutarea unui consultant în transport care va activa în cadrul proiectului „Move it like Lublin – A Chisinau public transport sustainable development initiative”. Despre aceasta a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit edilui, consultantul urmează să ofere suportul necesar în implementarea acţiunilor proiectului în toate aspectele ce ţin de funcţionarea, reforma şi modernizarea sistemului de transport din Chişinău.

În atribuțiile sale intră elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, modernizarea Parcului Urban de Autobuze (PUA) și Regiei Transport Electric (RTEC) și crearea Regiei Municipale de Transport Public, implementarea Parteneriatului public-privat pentru taxarea electronică în transport public, crearea Centrului de Monitorizare și Control a Traficului, introducerea unui sistem de gestionare a traficului pentru a permite circulaţia prioritară a transportului pe benzile dedicate transportului public și dezvoltarea sistemului de parcări cu plată.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 aprilie, iar sarcinile, responsabilitățile și cerințele față de aplicanți le puteți accesa aici. Proiectul este implementat din surse de grant (3,3 mln. Euro), acordat Primăriei Chișinău de către Comisia Europeană.

Durata proiectului este de 48 luni, începând cu februarie 2021, iar consultantul în transport va fi contractat pentru o perioadă inițială de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii contractului.

Recent Primăria Chişinău a mai publicat un anunț de angajare pentru asistent de proiect și ofițer logistică în cadrul Proiectului „MOVE IT like Lublin – a Chisinau public transport sustainable development initiative”.

„Municipalitatea este interesată de a angaja specialiști competenți, pentru a asigura realizarea cu succes a Proiectului „MOVE IT like Lublin – a Chisinau public transport sustainable development initiative”, care are drept scop modernizarea sistemul de transport public din Chișinău prin asigurarea unui dialog politic funcțional între toate părțile interesate, relevante din administrația publică locală și centrală”, a menționat Ceban.

Proiectul prevede asigurarea transferului de cunoștințe și expertize de la Lublin și din alte orașe europene către Chișinău, consolidarea capacităților la nivel local și al capacităților de management al traficului din instituțiile locale,  asigurarea utilizării noilor tehnologii și inovații în gestionarea traficului și a transportului public din Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram