/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Produsele alcoolice și cele din tutun care ajung în stânga Nistrului vor fi marcate obligatoriu cu timbru de consum

missing
16 aprilie 2021, ora 15:19

Produsele alcoolice și cele din tutun introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate a fi consumate pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale, vor fi pasibile marcării obligatorii cu timbru de consum începând cu 1 mai 2021.

Timbrele de consum trebuie să fie aplicate pe ambalajul produsului, pe locurile special prevăzute, astfel încât deschiderea ambalajului să asigure deteriorarea timbrului lipit. În cazul în care ambalajul individual al produsului este învelit cu celofan sau este prevăzut cu un alt înveliș de protecție transparent, marcajele se aplică sub acest înveliș.

Un fapt important e și că modul de procurare, utilizare și aplicare a timbrelor de consum este similar cu cea a timbrelor de acciz. În acest sens, legislația în vigoare stabilește obligația marcării în timpul fabricării a producției alcoolice și din tutun – până la perfectarea importului acesteia pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, agenții economici care doresc să obțină timbre de consum, conform procedurii, urmează să se adreseze la Centrul de eliberare a timbrelor de acciz/timbrelor de consum al Instituției Publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram